Jídelníček
12. 1. 2025
Jídelníček
J í d e l n í č e k
od 20.1.2025 do 24.1.2025
Pondělí
Polévka: Hráškový krém (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Bramborové šišky s jahodovou omáčkou (1.3.7)
2.: Palačinky plněné sójovou směsí (1.3.6.7), salát Coleslaw (7.10)
Nápoj, doplněk: Čaj s citrónem
Úterý
Polévka: Krupicová s vejci (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Vepřové nudličky s gyros kořením (1), jasmínová rýže
2.: Gnocchi se smetanovo-žampiónovou omáčkou (1.3.7), přízdoba
Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj
Středa
Polévka: Bramborová s pohankou (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Krůtí na paprice (1.7), těstoviny (1.3)
2.: Zapečený kuskus se zeleninou (1.3.7), přízdoba-ledový salát
Nápoj, doplněk: Čaj se sirupem, ovoce
Čtvrtek
Polévka: Krupková s kuřecím masem (1.9)
Hlavní jídlo: 1.: Smažený květák (1.3.7), bramborová kaše (7), okurkový salát
2.: Vepřová panenka sous-vide se švestkovou omáčkou (1.3.7), šťouchané brambory s cibulkou (7)
Nápoj, doplněk: Mošt
Pátek
Polévka: Cibulová s bramborem (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Chilli con carne (hovězí maso, fazole, 1), chléb (1)
2.: Smetanová rýže s cuketou (7), přízdoba
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný
J í d e l n í č e k
od 13.1.2025 do 17.1.2025
Pondělí
Polévka: Rajčatová s rýží (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Rybí filé v kukuřičné krustě se smetanou a sýrem (4.7), bramborová kaše (7)
2.: Slaný špenátový koláč (1.7)
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný´, přízdoba-zelný salát
Úterý
Polévka: Bramborová (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Krůtí guláš (1), houskový knedlík (1.3.7)
2.: Bazalkové makarony (1.3.7), přízdoba-paprika
Nápoj, doplněk: Minerálka
Středa
Polévka: Hovězí s nudlemi (1.3.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Koprová omáčka (1.7), vejce (3), vařené brambory
2.: Vepřová roláda (1.7), šťouchané brambory s cibulkou (7), přízdoba-ledový salát
Nápoj, doplněk: Čaj se sirupem, ovoce
Čtvrtek
Polévka: Vločková s bramborem a zeleninou (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Hovězí s česnekem a bylinkami (1), jasmínová rýže
2.: Žemlovka s tvarohem (1.3.7)
Nápoj, doplněk: Vitaminátor
Pátek
Polévka: Fazolová (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Halušky se zelím a uzeným masem (1.3.7)
2.: Bulgur s grilovanou zeleninou (lilek, cuketa, červená cibule, paprika, med, 1)) a česnekovým dresinkem (7.10), přízdoba
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný
ALERGENY
ařízením EU 1169/2011 vzniká od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)
NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
BLÍŽÍCÍ SE UDÁLOSTI
-
14
LED
14.1.2025
Sedmačky si zabruslí na zimním stadionu a odpoledne budou pro rodiče konzultace o prospěchu žáků.