Jídelníček

17. 9. 2023
Jídelníček
J í d e l n í č e k
Od 18.9.2023 do 22.9.2023
Pondělí
Polévka: Cibulová s bramborem (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Čočka na kyselo (1), vejce (3), chléb (1), okurek
2.: Krůtí soté se zeleninou (1.7), jasmínová rýže
Nápoj, doplněk: Čaj bylinkový, ovocná přesnídávka - žáci
Úterý
Polévka: Drůbková jemná (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Vepřové maso ve vlastní šťávě (1), bramborová kaše (7)
2.: Cuketa plněná pohankou (7)
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, přízdoba – zelný salát s kukuřicí
Středa
Polévka: Zeleninová s bulgurem (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Hovězí dušené s rajskou omáčkou (1.9), těstoviny (1.3)
2.: Květákové kari (7), vařené brambory
Nápoj, doplněk: Minerálka, ovoce
Čtvrtek
Polévka: Špenátová (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Kuřecí kousky s gyros kořením (1), opékané brambory (7)
2.: Brokolicový nákyp s kuskusem (1.3.7)
Nápoj, doplněk: Mošt, přízdoba – okurek, paprika
Pátek
Polévka: Bramborová se sýrem (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Tvarohové knedlíky s jahodami (1.3.7)
Nápoj, doplněk: Voda se sirupem, ochucené mléko (7)
J í d e l n í č e k
Od 25.9.2023 do 29.9.2023
Pondělí
Polévka: Rajčatová s ovesnými vločkami (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Chalupářské rybí filé (sýr, grilovací koření, česnek, sójová omáčka, 4.6.7.10), bramborová kaše (7)
2.: Pečené brambory s dýní a cibulovým dresinkem (7.10)
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný, přízdoba – salát z čínského zelí
Úterý
Polévka: Kulajda (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Drůbeží maso po čínsku (1), jasmínová rýže
2.: Houbový kuba z bulguru (1), šopský salát (7)
Nápoj, doplněk: Vitaminátor
Středa
Polévka: Hovězí vývar s bezlepkovými těstovinami (9)
Hlavní jídlo 1.: Moravský vrabec (1), zelí hlávkové dušené (1), bramborový knedlík (1.3.7)
2.: Koláč s červenou řepou (1.3.7), rajčatový salát
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, ochucené mléko (7), ovoce
Čtvrtek
Polévka:
Hlavní jídlo 1.: Státní svátek
2.:
Nápoj, doplněk:
Pátek
Polévka:
Hlavní jídlo 1.: Ředitelské volno
2.:
Nápoj, doplněk:
ALERGENY
Nařízením EU 1169/2011 vzniká od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)
NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
-
26.9.2023
V úterý si žáci 2.A užijí podzimní hrátky a v ředitelně se sejdou členové rozšířeného vedení školy.
-
Jablíčkový den ve 2.C
Žáci 2.C si ve čtvrtek 21.9.2023 užili naplno projektový jablíčkový den.
-
21.9.2023
Škola se ve čtvrtek zapojila do akce Pěšky do školy a projektové dopoledne čekalo žáky 2.C.