KALENDÁŘ     ·       571 759 761

Jídelníček

22. 3. 2024

Jídelníček

J í d e l n í č e k

od   1.4.2024    do   5.4.2024

 

Pondělí

Polévka:

Hlavní jídlo 1.: Velikonoční pondělí

                   2.:

Nápoj, doplněk:

 

Úterý

Polévka: Hrachová (7.9)

Hlavní jídlo 1.: Bramborové šišky s mákem (1.3.7)

                   2.: Vepřové maso se švestkovou omáčkou (7), šťouchané brambory s jarní cibulkou (7)

Nápoj, doplněk: Čaj bylinkový, ochucené mléko (7), ovoce

 

Středa

Polévka: Rajčatová s tarhoňou (1.3.7.9)

Hlavní jídlo: 1.: Pečené krůtí maso (1), zelí hlávkové dušené (1), houskový knedlík (1.3.7)

                    2.: Smetanové brambory (7), zeleninová přízdoba

Nápoj, doplněk: Vitaminátor

 

Čtvrtek

Polévka: Bramborová (7.9)

Hlavní jídlo: 1.: Vepřový perkelt (1.7), těstoviny (1.3)

Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, ovoce

 

Pátek

Polévka: Z vaječné jíšky (1.3.7.9)

Hlavní jídlo: 1.: Hovězí kousky s kečupem, hořčicí, cibulí a česnekem (1.10), bramborová kaše (7)

                    2.: Pohanka se sýrem a zeleninou (7)

Nápoj, doplněk: Čaj ovocný, okurkový salát


J í d e l n í č e k

od   25.3.2024   do   29.3.2024

 

Pondělí

Polévka: Dýňovo-mrkvová s tymiánem (9)

Hlavní jídlo 1.: Rybí filé v kukuřičné krustě se smetanou a sýrem (4.7), bramborová kaše (7)

                   2.: Špíz s houbami a cuketou (7), vařené brambory, dresink ze zakysané smetany (7.10)

Nápoj, doplněk: Čaj se sirupem, přízdoba-okurek, paprika

 

Úterý

Polévka: Krupicová s vejci (1.3.7.9)

Hlavní jídlo 1.: Kuřecí maso po čínsku (1.6.10), jasmínová rýže

                   2.: Palačinky s tvarohem (1.3.7)

Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, ovoce

 

Středa

Polévka: Gulášová (1.7.9)

Hlavní jídlo: 1.: Čočka po italsku (1), lahůdkový párek, chléb (1), okurek

                    2.: Zapečený kuskus se špenátem (1.3.7), zeleninový salát

Nápoj, doplněk: Vitaminátor, mléčná tyčinka-ZŠ (1.3.7)

 

Čtvrtek

Polévka:

Hlavní jídlo: 1.: Velikonoční prázdniny

                    2.:

Nápoj, doplněk:

 

Pátek

Polévka:

Hlavní jídlo: 1.: Svátek

                    2.:

Nápoj, doplněk:


ALERGENY

Nařízením EU 1169/2011 vzniká  od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)

 

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY

BLÍŽÍCÍ SE UDÁLOSTI