KALENDÁŘ     ·       571 759 761

Jídelníček

25. 3. 2023

Jídelníček

J í d e l n í č e k 

Od 3.4.2023         do 7.4.2023

 

Pondělí

Polévka: Z červené čočky (7.9)

Hlavní jídlo 1.: Bramborové šišky s mákem (1.3.7)

                   2.: Rozlítaní ptáčci (vepřové maso, slanina, párek, vejce, okurek, 1.3), šťouchané brambory s jarní cibulkou (7), přízdoba

Nápoj, doplněk: Čaj  bylinkový, kakao nesquik (6.7)

 

Úterý

Polévka: Gulášová (1.7.9)

Hlavní jídlo 1.: Drůbeží rizoto (7), okurek

Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj

 

Středa

Polévka: Krupicová s vejci (1.3.7.9)

Hlavní jídlo 1.: Vepřové na paprice (1.7), houskový knedlík (1.3.7)

                   2.: Cuketa plněná pohankou (7), salát Coleslaw (7.10)

Nápoj, doplněk: Vitaminátor

 

Čtvrtek

Polévka:

Hlavní jídlo 1.: Velikonoční prázdniny

                   2.:

Nápoj, doplněk:

 

Pátek

Polévka:

Hlavní jídlo 1.: Svátek

                    2.:

Nápoj, doplněk:


J í d e l n í č e k 

Od 27.3.2023         do 31.3.2023

 

Pondělí

Polévka: Rajčatová s kapáním (1.3.7.9)

Hlavní jídlo 1.: Rybí rizoto (4.7), okurek

                   2.: Zapečené brambory se zeleninou, tofu a smetanou (6.7), okurek

Nápoj, doplněk: Čaj ovocný, ochucené mléko (7)

 

Úterý

Polévka: Jáhlová se zeleninou (7.9)

Hlavní jídlo 1.: Marinované kuřecí steaky (kari koření, česnek, kečup, zázvor), bramborová kaše (7)

                   2.: Špagety s hlívou ústřičnou ve francouzské omáčce (1.3.7) 

Nápoj, doplněk: Mošt

 

Středa

Polévka: Hedvábná česnečka (1.9)

Hlavní jídlo 1.: Mexické fazole s uzeninou (1), chléb (1)

                   2.: Koláč s červenou řepou (1.3.7), přízdoba

Nápoj, doplněk: Čaj bylinkový

 

Čtvrtek

Polévka: Rýžová s mlékem a vejci (1.3.7.9)

Hlavní jídlo 1.: Čevabčiči (1.3.7), vařené brambory maštěné máslem (7)

                   2.: Kuskus s uzeným sýrem a zeleninou (1.7)

Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, přízdoba – zelný salát s mrkví

 

Pátek

Polévka: Bramborová s cizrnou (7.9)

Hlavní jídlo 1.: Vepřový perkelt (1.7), těstoviny (1.3)

                    2.: Bulgur s grilovanou zeleninou a česnekovým dresinkem (1.7) 

Nápoj, doplněk: Čaj se sirupem, ovoce


ALERGENY
Nařízením EU 1169/2011 vzniká  od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)

 

NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY

  • Anglická snídaně v 7.A

    Část žáků 7.A se sešla ve středu 29.3.2023 ráno na společné snídani v anglickém stylu.

  • 31.3.2023

    Společnou akci chystají deváťáci se svými malými kamarády z prvních tříd.

  • 29.3.2023

    Do klubu Vrátnice se vydaly třídy 3.C, 4.AB, 5.AB a 6.C na projekci dokumentárních filmů.

BLÍŽÍCÍ SE UDÁLOSTI