Jídelníček
22. 3. 2024
Jídelníček
J í d e l n í č e k
od 1.4.2024 do 5.4.2024
Pondělí
Polévka:
Hlavní jídlo 1.: Velikonoční pondělí
2.:
Nápoj, doplněk:
Úterý
Polévka: Hrachová (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Bramborové šišky s mákem (1.3.7)
2.: Vepřové maso se švestkovou omáčkou (7), šťouchané brambory s jarní cibulkou (7)
Nápoj, doplněk: Čaj bylinkový, ochucené mléko (7), ovoce
Středa
Polévka: Rajčatová s tarhoňou (1.3.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Pečené krůtí maso (1), zelí hlávkové dušené (1), houskový knedlík (1.3.7)
2.: Smetanové brambory (7), zeleninová přízdoba
Nápoj, doplněk: Vitaminátor
Čtvrtek
Polévka: Bramborová (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Vepřový perkelt (1.7), těstoviny (1.3)
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, ovoce
Pátek
Polévka: Z vaječné jíšky (1.3.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Hovězí kousky s kečupem, hořčicí, cibulí a česnekem (1.10), bramborová kaše (7)
2.: Pohanka se sýrem a zeleninou (7)
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný, okurkový salát
J í d e l n í č e k
od 25.3.2024 do 29.3.2024
Pondělí
Polévka: Dýňovo-mrkvová s tymiánem (9)
Hlavní jídlo 1.: Rybí filé v kukuřičné krustě se smetanou a sýrem (4.7), bramborová kaše (7)
2.: Špíz s houbami a cuketou (7), vařené brambory, dresink ze zakysané smetany (7.10)
Nápoj, doplněk: Čaj se sirupem, přízdoba-okurek, paprika
Úterý
Polévka: Krupicová s vejci (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Kuřecí maso po čínsku (1.6.10), jasmínová rýže
2.: Palačinky s tvarohem (1.3.7)
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, ovoce
Středa
Polévka: Gulášová (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Čočka po italsku (1), lahůdkový párek, chléb (1), okurek
2.: Zapečený kuskus se špenátem (1.3.7), zeleninový salát
Nápoj, doplněk: Vitaminátor, mléčná tyčinka-ZŠ (1.3.7)
Čtvrtek
Polévka:
Hlavní jídlo: 1.: Velikonoční prázdniny
2.:
Nápoj, doplněk:
Pátek
Polévka:
Hlavní jídlo: 1.: Svátek
2.:
Nápoj, doplněk:
ALERGENY
Nařízením EU 1169/2011 vzniká od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)
NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
-
Hody, hody, doprovody ve 2.C
Žáci 2.C si ve středu 27.3.2024 užili projektové dopoledne s velikonoční tematikou.
-
Easter egg hunt v 6.A
Žáci 6.A si v úterý 26.3.2024 vyzkoušeli nevšední výuku angličtiny v duchu velikonočních tradic.
-
Barevný týden ve škole
Ve čtvrtek 27.3.2024 skončil předvelikonoční barevný týden v naší škole.
BLÍŽÍCÍ SE UDÁLOSTI
-
16
DUB
Pozvánka k zápisu do 1. třídy
Zápis do 1. ročníku školního roku 2024/2025 se uskuteční ve dnech 16. a 17.4.2024.