Jídelníček
11. 10. 2024
Jídelníček
J í d e l n í č e k
od 14.10.2024 do 18.10.2024
Pondělí
Polévka: Vločková s bramborem a zeleninou (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Dukátové buchtičky s krémem (1.3.7)
2.: Vepřové rizoto (7), okurek
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný
Úterý
Polévka: Rajčatová s kapáním (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Kuřecí maso s kari kořením (1), bramborová kaše (1)
2.: Zapečené špenátové brambory (3.7)
Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj, přízdoba-zelný salát
Středa
Polévka: Cibulová s bramborem (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Hovězí maso po karlovarsku (1.7), těstoviny (1.3)
2.: Kuskusový salát s vaječnou omeletou (1.7), zeleninový salát
Nápoj, doplněk: Čaj s bylinkovým sirupem
Čtvrtek
Polévka: Čočková (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Bramborový guláš (bezmasý, 1), chléb (1)
2.: Krůtí soté se zeleninou (1.7), šťouchané brambory s cibulkou (7)
Nápoj, doplněk: Minerálka, ochucené mléko (7), ovoce
Pátek
Polévka: Květáková s bramborem (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Rozlítaní ptáčci (vepřové maso, 1.3), jasmínová rýže
2.: Cuketa plněná pohankou (7)
Nápoj, doplněk: Čaj s citrónem, přízdoba-čínské zelí s kukuřicí
J í d e l n í č e k
od 21.10.2024 do 25.10.2024
Pondělí
Polévka: Mrkvová (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Rybí prsty (1.3.4.7), bramborová kaše (7)
2.: Musaka se sekaným květákem (1.7)
Nápoj, doplněk: Čaj se sirupem, zeleninový bufet (7.10)
Úterý
Polévka: Bramborová s pórkem (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Sekaná svíčková (1.3.7.9.10), houskový knedlík (1.3.7)
2.: Bulgur s grilovanou zeleninou s česnekovým dresinkem (1.7)
Nápoj, doplněk: Vitaminátor
Středa
Polévka: Fazolová krémová (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Zeleninové rizoto s kuskusem (1.7), okurek
2.: Vepřová panenka se šípkovou omáčkou (1.7), šťouchané brambory s cibulkou (7)
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný
Čtvrtek
Polévka: Zeleninová s ovesnými vločkami (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Kuřecí kousky ve smetanové marinádě (7.10), bramborové hranolky (7), přízdoba-okurek, paprika
2.: Zapečené palačinky s tvarohem (1.3.7)
Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj
Pátek
Polévka: Kulajda (1.3.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Zbruf se sýrem (vepřové maso, 1.7), špagety (1.3)
2.: Pohankový salát (7)
Nápoj, doplněk: Čaj bylinkový, ovoce
ALERGENY
ařízením EU 1169/2011 vzniká od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)
NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
-
15.10.2024
V úterý se žáci 2., 3. a 4. ročníku vydají na divadelní představení do Nového Jičína.
-
Exkurze 9.B do Prahy
Ve čtvrtek 10.10.2024 se žáci 9.B vrátili ze třídenní exkurze do hlavního města.
-
Krajské kolo v přespolním běhu
Družstvo našich osmaček získalo ve čtvrtek 10.10.2024 v krajském kole přespolního běhu 3. místo.