Jídelníček

25. 3. 2023
Jídelníček
J í d e l n í č e k
Od 3.4.2023 do 7.4.2023
Pondělí
Polévka: Z červené čočky (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Bramborové šišky s mákem (1.3.7)
2.: Rozlítaní ptáčci (vepřové maso, slanina, párek, vejce, okurek, 1.3), šťouchané brambory s jarní cibulkou (7), přízdoba
Nápoj, doplněk: Čaj bylinkový, kakao nesquik (6.7)
Úterý
Polévka: Gulášová (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Drůbeží rizoto (7), okurek
Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj
Středa
Polévka: Krupicová s vejci (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Vepřové na paprice (1.7), houskový knedlík (1.3.7)
2.: Cuketa plněná pohankou (7), salát Coleslaw (7.10)
Nápoj, doplněk: Vitaminátor
Čtvrtek
Polévka:
Hlavní jídlo 1.: Velikonoční prázdniny
2.:
Nápoj, doplněk:
Pátek
Polévka:
Hlavní jídlo 1.: Svátek
2.:
Nápoj, doplněk:
J í d e l n í č e k
Od 27.3.2023 do 31.3.2023
Pondělí
Polévka: Rajčatová s kapáním (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Rybí rizoto (4.7), okurek
2.: Zapečené brambory se zeleninou, tofu a smetanou (6.7), okurek
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný, ochucené mléko (7)
Úterý
Polévka: Jáhlová se zeleninou (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Marinované kuřecí steaky (kari koření, česnek, kečup, zázvor), bramborová kaše (7)
2.: Špagety s hlívou ústřičnou ve francouzské omáčce (1.3.7)
Nápoj, doplněk: Mošt
Středa
Polévka: Hedvábná česnečka (1.9)
Hlavní jídlo 1.: Mexické fazole s uzeninou (1), chléb (1)
2.: Koláč s červenou řepou (1.3.7), přízdoba
Nápoj, doplněk: Čaj bylinkový
Čtvrtek
Polévka: Rýžová s mlékem a vejci (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Čevabčiči (1.3.7), vařené brambory maštěné máslem (7)
2.: Kuskus s uzeným sýrem a zeleninou (1.7)
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, přízdoba – zelný salát s mrkví
Pátek
Polévka: Bramborová s cizrnou (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Vepřový perkelt (1.7), těstoviny (1.3)
2.: Bulgur s grilovanou zeleninou a česnekovým dresinkem (1.7)
Nápoj, doplněk: Čaj se sirupem, ovoce
ALERGENY
Nařízením EU 1169/2011 vzniká od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)
NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
-
Anglická snídaně v 7.A
Část žáků 7.A se sešla ve středu 29.3.2023 ráno na společné snídani v anglickém stylu.
-
31.3.2023
Společnou akci chystají deváťáci se svými malými kamarády z prvních tříd.
-
29.3.2023
Do klubu Vrátnice se vydaly třídy 3.C, 4.AB, 5.AB a 6.C na projekci dokumentárních filmů.
BLÍŽÍCÍ SE UDÁLOSTI
-
19
DUB
Pozvánka k zápisu do 1. třídy
Zápis do 1. ročníku školního roku 2023/2024 se uskuteční ve dnech 19. a 20.4.2023.