Základy stolování
17. 3. 2022
Základy stolování
Začátek března s sebou přinesl nejen závan jara a první sněženky, ale i kouzlo krásně prostřeného stolu, vůni dobrého jídla a dokonalost francouzských dezertů. Děvčata 7. ročníku totiž dostala možnost ve dnech 8., 10. a 17.3.2022 v rámci předmětu pracovní činnosti krátce nahlédnout do provozu cukrárny a kavárny Jannie´s, restaurace Brasserie Avion a horních pater Brillovky. Pan Kožusznik nám přiblížil historii restaurace, která byla dříve vilou původního majitele továrny na zpracování vlny Leo Brilla. Vysvětlil základy stolování, způsob chování v restauraci a mimo jiné i klady a zápory podnikání v oboru. Veškerý personál včetně majitelky Jannie´s ochotně odpovídal na otázky, co obnáší práce kuchaře, číšníka, cukráře. Na závěr dostaly sladké překvapení, což jistě přispělo k tomu, že holky odcházely domů s inspirací a úsměvem na tváři.
GALERIE
NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
-
18.4.2024
V tělocvičně bude pěvecká soutěž, do ZUŠ půjdou 2.BC a ve sborovně bude jednat pedagogická rada.
-
17.4.2024
Prvňáci jeli do divadla, do ZUŠky šly 3.AB, 5.A, knihovnu navštívily 5.B a 9.B besedovala o drogách.
-
Zápis do 1. ročníku
Zápis do 1. ročníku školního roku 2024/2025 se konal v úterý 16.4.2024.
BLÍŽÍCÍ SE UDÁLOSTI
-
18
DUB
18.4.2024
V tělocvičně bude pěvecká soutěž, do ZUŠ půjdou 2.BC a ve sborovně bude jednat pedagogická rada.