Jídelníček
10. 5. 2024
Jídelníček
J í d e l n í č e k
od 13.5.2024 do 17.5.2024
Pondělí
Polévka: Vločková s bramborem a zeleninou (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Krupicová kaše s kakaem (1.7)
2.: Provensálské těstoviny s drůbežím masem (šlehačka, bazalkové pesto, mrkev, provensálské koření, 1.3.7)
Nápoj, doplněk: Voda se sirupem, ovoce
Úterý
Polévka: Rajčatová s kapáním (1.3.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Hovězí kousky s kukuřicí (1), jasmínová rýže
2.: Palačinky se špenátem (1.3.7), míchaný zeleninový salát
Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj
Středa
Polévka: Drůbková s nudlemi (1.3.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Čočka na kyselo (1), vejce (3), chléb (1), okurek
2.: Vepřové maso po kapucínsku (česnek, žampióny, 1), šťouchané brambory s cibulkou (7)
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem
Čtvrtek
Polévka: Jáhlová se zeleninou (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Kuřecí nudličky v marinádě (med, pomerančová šťáva, kečup, hořčice, sójová omáčka, česnek, 1.6.10), bramborová kaše (7)
2.: Květákové kari (7, vařené brambory
Nápoj, doplněk: Mošt, přízdoba-okurek, paprika
Pátek
Polévka: Bramborová s cizrnou (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Segedínský guláš (1.7), houskový knedlík (1.3.7)
2.: Cuketa plněná pohankou (7), salát z kysaného zelí s jablky
Nápoj, doplněk: Minerálka
J í d e l n í č e k
od 20.5.2024 do 24.5.2024
Pondělí
Polévka: Hrachová (7.9.)
Hlavní jídlo 1.: Smažený květák (1.3.7), bramborová kaše (7)
2.: Krůtí s tymiánem (1.10), bramborová kaše (7)
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, okurkový salát
Úterý
Polévka: Bramborová se sýrem (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Bratislavské vepřové plecko (1.7.9.), jasmínová rýže
2.: Taštičky plněné tvarohem (1.3.7)
Nápoj, doplněk: Vitaminátor, ovoce
Středa
Polévka: Kmínová s vejci (1.3.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Kuřecí kousky na kari (1.7), opékané brambory (7)
2.: Bulgur s grilovanou zeleninou a česnekovým dresinkem (7.10)
Nápoj, doplněk: Nápoj s příchutí cola
Čtvrtek
Polévka: Hedvábná česnečka (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Těstoviny s tuňákem (1.3.4.7)
2.: Smetanová rýže s cuketou (7)
Nápoj, doplněk: Minerálka, přízdoba-zelný salát s mrkví
Pátek
Polévka: Ragú s rýží (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Halušky se zelím a uzeným masem (1.3)
2.: Mrkvové karbanátky se sýrem (1.3.7), vařené brambory, americký dresink (7), přízdoba
Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj
ALERGENY
ařízením EU 1169/2011 vzniká od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)
NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
-
13.5.2024
Žáky 4.B čeká praktická část dopravní výchovy a třídy 9.BC navštíví Revolution train.
-
Pouštění lodiček v parku
Další společnou akci si v pátek 10.5.2024 užili prvňáčci s deváťáky, tentokrát v parku.
-
10.5.2024
Žáci 7.B navštívili knihovnu a společná akce v parku čekala na prvňáčky s deváťáky.