Jídelníček
17. 5. 2024
Jídelníček
J í d e l n í č e k
od 27.5.2024 do 31.5.2024
Pondělí
Polévka: Frankfurtská zeleninová (1.7.9)
Hlavní jídlo 1.: Tvarohové knedlíky s jahodami (1.3.7)
2.: Tatranská pečeně (lečo, sýr, smetana, slanina, 7), bramborová kaše (7)
Nápoj, doplněk: Čaj ovocný, kakao nesquik (6.7)
Úterý
Polévka: Rybí polévka s bramborem (3.4.7)
Hlavní jídlo 1.: Hovězí maso po znojemsku (1), jasmínová rýže
2.: Zapečená pohanka se zeleninou (3.7), zeleninový salát
Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj
Středa
Polévka: Zeleninová s bulgurem (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Koprová omáčka (1.7), vejce (3), vařené brambory
2.: Staropražský krůtí plátek (kari, bazalka, česnek, hořčice, strouhanka, 1.10), šťouchané brambory (7)
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, ovoce
Čtvrtek
Polévka: Fazolová krémová (7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Těstovinové rizoto s drůbežím masem a zeleninou (1.3.7)
2.: Kuskus s kukuřicí, cherry rajčaty a sýrem (1.7)
Nápoj, doplněk: Vitaminátor, přízdoba-zelný salát s kukuřicí
Pátek
Polévka: Květáková (1.3.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Vepřové nudličky s gyros kořením (1), bramborové hranolky (7)
2.: Zapečené brambory s nivou a žampióny (3.7)
Nápoj, doplněk: Minerálka, přízdoba-okurek, paprika
J í d e l n í č e k
od 20.5.2024 do 24.5.2024
Pondělí
Polévka: Hrachová (7.9.)
Hlavní jídlo 1.: Smažený květák (1.3.7), bramborová kaše (7)
2.: Krůtí s tymiánem (1.10), bramborová kaše (7)
Nápoj, doplněk: Voda s citrónem, okurkový salát
Úterý
Polévka: Bramborová se sýrem (7.9)
Hlavní jídlo 1.: Bratislavské vepřové plecko (1.7.9.), jasmínová rýže
2.: Taštičky plněné tvarohem (1.3.7)
Nápoj, doplněk: Vitaminátor, ovoce
Středa
Polévka: Kmínová s vejci (1.3.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Kuřecí kousky na kari (1.7), opékané brambory (7)
2.: Bulgur s grilovanou zeleninou a česnekovým dresinkem (7.10)
Nápoj, doplněk: Nápoj s příchutí cola
Čtvrtek
Polévka: Hedvábná česnečka (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Těstoviny s tuňákem (1.3.4.7)
2.: Smetanová rýže s cuketou (7)
Nápoj, doplněk: Minerálka, přízdoba-zelný salát s mrkví
Pátek
Polévka: Ragú s rýží (1.7.9)
Hlavní jídlo: 1.: Halušky se zelím a uzeným masem (1.3)
2.: Mrkvové karbanátky se sýrem (1.3.7), vařené brambory, americký dresink (7), přízdoba
Nápoj, doplněk: Ovocný nápoj
ALERGENY
ařízením EU 1169/2011 vzniká od 13.12.2014 školním jídelnám povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v jídle. Označení přítomnosti alergenu bude na jídelním lístku za každým pokrmem vyznačeno číslem, které bude odpovídat číslu v přiložené tabulce alergenů. Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brán zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo zákonný zástupce hlídat sám. Jídelna má pouze funkci informační, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
1 – obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich)
2 – korýši (a výrobky z nich)
3 – vejce (a výrobky z nich)
4 – ryby (a výrobky z nich)
5 – podzemnice olejná (arašídy a výrobky z nich)
6 – sójové boby (sója a výrobky z nich)
7 – mléko (a výrobky z něj)
8 – skořápkové plody (mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich)
9 – celer (a výrobky z něj)
10 – hořčice (a výrobky z ní)
11 – sezamová semena (sezam a výrobky z nich)
12 – oxid siřičitý a siřičitany (v koncentracích vyšších 10 mg. ml/kg, l, vyjádřeno SO2)
13 – vlčí bob (lupina a výrobky z něj)
14 – měkkýši (a výrobky z nich)
NEJNOVĚJŠÍ PŘÍSPĚVKY
-
20.5.2024
Knihovnu navštíví v pondělí žáci 9.A a besedu o první pomoci budou mít ve třídách 2.B a 2.C.
-
19.5.2024
V neděli odjedou na zájezd do Anglie přihlášení žáci 9. ročníku.
-
Moudrá sovička
Třetí místo získalo družstvo našich žáků z 1. stupně v pátek 17.5.2024 ve vědomostní soutěži.
BLÍŽÍCÍ SE UDÁLOSTI
-
20
KVĚ
20.5.2024
Knihovnu navštíví v pondělí žáci 9.A a besedu o první pomoci budou mít ve třídách 2.B a 2.C.